Prima pagină   /  PROIECTE / Elaborarea metodologiei Analizei Impactului de Reglementare (AIR) și livrarea cursurilor de formare AIR consultanților din cadrul Conferinței Permanente a Orașelor și Comunelor (SCTM) și a Centrului pentru Buna Guvernare OPTIMUS din Serbia
Elaborarea metodologiei Analizei Impactului de Reglementare (AIR) și livrarea cursurilor de formare AIR consultanților din cadrul Conferinței Permanente a Orașelor și Comunelor (SCTM) și a Centrului pentru Buna Guvernare OPTIMUS din Serbia
Durata:  01.05.2013 - 30.12.2014       

Această sarcină a fost parte a Proiectului "Îmbunătățirea mediului de afaceri la nivel local, prin reforma de reglementare" din Serbia, finanțat de către Secretariatul de Stat Elvetian pentru Afaceri Economice (SECO) și implementat de către Conferința Permanentă a Orașelor și Comunelor (SCTM) (asociație națională a autorităților locale din Serbia) și OPTIMUS - Centrul pentru Buna Guvernare din Serbia.

Acest proiect a inclus următoarele obiective:

  • Elaborarea modulelor de formare și a training-uri pentru centrul Optimus și consultanții SCTM, legate de metodologia, obiectivele, beneficiile AIR, cît și experiența altor țări și domenii similare.
  • Elaborarea metodologiai privind introducerea principiilor și mecanismelor AIR la nivel local, în domeniul de aplicare a circumstanțelor politice, economice și sociale din Serbia, totodată ținând seama de capacitățile reale ale administrațiilor locale de a aplica metodologia.
  • Oferirea exemplelor de cele mai bune practici AIR, informarea despre experiențe reușite și mai puțin reușite din întreaga lume în aplicarea unor astfel de mecanisme la nivel local.
  • Pregătirea unui studiu unic de caz: principii de RIA în reglementările locale din Serbia.
  • Au fost propuse sfaturi, servicii de cunsultanță și oferită informația necesară echipei de proiect în consolidarea capacităților angajaților locali. S-a lucrat îndeaproape pentru aplicărea metodologiei privind reglementarea locală specifică în orașele partenere.

Perioada: Mai – Decembrie 2014

Date de contact ale clientului:

Optimus - Centar za dobro upravljanje / OPTIMUS - Centrul pentru Buna Guvernare din Serbia
Addresa: str. Hadži Prodanova 24, 11000, Belgrad, Serbia
Tel/Fax: +381 11 3089 878; +381 11 3089 880
Mob: +381 63 656 168
Web: www.optimus.org.rs

 

 

 

 

 

 

Experți